Welkom op de site van Sanne Geboers

F:\DCIM\101HPAIO\SCAN0085.JPG

SCAN0042 - kopie (2).JPG

BATIKS (3).JPG

HPIM3242.JPG 

HPIM3238.JPG

Biografie

Schilderijen

Batiks

Tekeningen

Etsen

Hallo, ik ben Sanne Geboers. Beeldend kunstenares.

In 1999 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende kunsten St. Joost te Breda, waar ik  grafiek heb gedaan. Voorafgaand hieraan heb ik een Modeopleiding gevolgd met grafisch ontwerpen als specialisatie.  Naast alle druktechnieken (etsen, hoogdruk, zeefdruk) heb ik mezelf ook toegespitst op tekenen, schilderen en batik.

 

Batik:

Batik is een oosterse techniek, waar ik als jong meisje al erg in geïnteresseerd raakte. Door de was te verwarmen wordt deze vloeibaar. Hiermee schilder ik op zijde. Deze gaat vervolgens in een verfbad. Elke kleur betekend weer een apart verfbad. Een oosterse techniek toegepast op een geheel eigen westerse wijze, dat maakt het voor mij spannend en uniek.

 

Thema’s:

In mijn werk zoek ik naar , voor mij, boeiende onderwerpen die ik probeer uit te werken in verschillende technieken en combinaties van deze technieken binnen een werk. Zo heb ik veel werken gemaakt over water en zwemmen en de contrasten binnen dit thema. De drukke wereld boven water, het rustige onder water. Het gevoel van vrijheid in de bewegingen, maar ook het beperkte van op tijd naar lucht happen.

Ook heb ik een reis gemaakt door Vietnam, Laos en Thailand. Deze reis heb ik geprobeerd vast te leggen in een beeldverslag, waarin ik zoveel mogelijk aspecten van deze landen terug heb laten keren in mijn werken. Boeddha’s, landschappen, de mensen, enz. Dit zelfde wil ik ook doen met betrekking tot mijn gemaakte reis naar Mexico, Guatemala, Honduras en Belize.

Maar welk thema of welke techniek ook, wat opvalt is dat de mens vaak centraal staat, en meestal in een vrolijke emotie.

 

BIKcollectief

In 2004 heb ik aan de Fontys Hoge School mijn docentenbevoegdheid gehaald. Met een aantal kunstenaars hebben we het BIKcollectief opgericht, waarmee we kunstprojecten in het basis- en voortgezetonderwijs verzorgen. Meer informatie hierover: www.bikcollectief.nl

 

Contact:

Sanne Geboers

Telefoon: 06 24 51 81 31

sanne_geboers@hotmail.com